lauantai 8. heinäkuuta 2017

Lomapurjehdus Day8

Tämän lomareissun viimeinen ilta käsillä. Täytyy myöntää, että pidempään olisi ollut kiva olla. Mutta toisaalta näillä kesä (sic) säillä, keskiviikon Espanjan lento on kyllä äärimmäisen odotettu!

Lähdettiin liikkeelle taas heti aamupalalta, vaikka piti ottaa rauhassa. Ei vaan osata. Alkumatka taitettiin Pellinkiin asti moottorilla, sitten piti jo vähän kokeilla purjeita. Tuuli ei varsinaisesti puhkunut ja puhaltanut, oli alle 2 m/s. Mutta mikäs oli siinä hissukseen mennessä, kun kerrankin aurinko paistoi. Ja hyvä että mentiin rauhassa. Ei ehkä muuten olisi huomattu hyljettä, joka kurkisteli meitä vedessä. Silloin, jos koska, olisi toivonut omistavansa järjestelmäkameran.

Kyllä sen hylkeen juuri ja juuri näkee, kun suurentaa oikein isoksi.

Emäsalon kohdalla tuulikin vähän heräili ja saatiin oikeasti purjehtiakin. Taas toimi seitsemän minuutin sääntö ja kun alussa sain tottua vinossa menoon, niin myöhemmät reippaatkaan kallistukset ei haitanneet. (No en minä sitä aikaa ole millään kellottanut, enkä väitä että olisi juuri seitsemän minuuttia, kunhan heitin jonkun ajan, mutta niillä main luultavasti.) Lopulta tultiin purjeilla lähes rantaan saakka ja allekirjoittanut ohjaili hienosti saarten välistä karikoita väistellen ja sai antaa purjeiden trimmausohjeita miehelle.

Täytyy muuten todeta, että jos oikea ja vasen ovat aavistuksen epämääräisiä käsitteitä käytössäni (oikea voi siis joskus satunnaisesti tarkoittaa myös perinteisesti vasempana pidettyä suuntaa ja päinvastoin), niin aivan todella haasteellisia ovat väli-ilmansuunnat. Siis oikeasti, luode? koillinen? Ei mitään tolkkua! Siksi olen päätynyt käyttämään finglish-muotoja, kun joudun niistä puhumaan. Kyllähän etelä-länsi kertoo heti selkeämmin mistä suunnasta tuulee kuin kaakko.

Onneksi oli muutakin ruokaa...

Tultiin vielä loppustopille Onakseen ja kuin pisteenä iin päälle täällä odotti tuttavaperhekin, joten saatiin vielä viimeisille päiville takuumukavaa seuraa! Lapset ryhtyivät onkimaan ja nappailivat kaloja tiuhaan tahtiin (jos kalaksi voi kutsua tulitikkuaskin mittaisia sinttejä). Kalat laitettiin pieneen ämpäriin, kunnes noin kymmenen kalan jälkeen tuntui, että narrattavat tyystin loppuivat. Neuvokkaat kalastajat kippasivat kalat takaisin mereen ja eikun uudestaan niitä nappailemaan!


Huomenna vielä veneen siivoilua ja pientä päiväpurjehdusta. Ai niin ja mies korjasi, että se etelä-länsi ei olekaan kaakko vaan lounas. (Lounas! 🙄 I rest my case!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti