maanantai 3. heinäkuuta 2017

Lomapurjehdus Day3

Kaunis aamu, jota paransi vielä se tosiseikka, että takana oli hyvin nukuttu yö. Loviisasta jäi siis todella hyvä fiilis ja tänne tullaan varmasti uudestaan.

Lähtövalmisteluun kuuluu olennaisena osana pukeutuminen. Joka ei ole ihan yksinkertaista Suomen kesässä. Kun kerroksia tarvitaan tietysti monta ja siihen vielä yksi. Riittävästi lämmintä. Jotain tuulenpitävää. Ja mieluusti sateenkestävää. Mutta. Sitten kun sattuu se harvinaislaatuinen tilanne, että aurinko tulee esiin ja tuuli tulee kevyesti takaa, silloin pitäisi pystyä vähentämään vaatetusta niin, että jäljellejäävissä kehtaa kannella olla. On kuulkaa melko noloa, jos siellä kuorihousujen alla on vain ne villakalsarit… Tosin yleensä sitä ongelmaa ei ole, vaan pikemminkin on lisättävä vaatteita. Tänään tosin tarkeni ihan hyvin kun oli lyhythihainen toppi, t-paita, pitkähihainen paita, huppari ja takki. Sekä kahdet housut, kahdet sukat, pipo ja hanskat. Kesä ❤


Nostettiin purjeet heti, kun kapeimmat kohdat oli ohitettu ja kryssittiin hienosti Svartholmiin asti. Sitten oli pakko vähän käyttää moottoria, jotta päästin karikkoisen kohdan ohi ja saavutettiin avoimempi alue. Sitten taas purjehdittiin koko matka Pyhtään Kaunissaareen asti. Välillä todella vauhdikkaastikin (vinossa tietysti), välillä vähän rauhallisemmin, kun osuttiin pläkään. Koko matkan ajan yritettiin ottaa karkuun lähtenyttä sinistä taivasta kiinni, muttei onnistuttu. Sen sijaan saderintaman reuna saavutti pariin otteeseen jo matkalla. Ja illalla satoi sitten jo ihan kunnolla.




Onneksi ehdittiin tutustua saareen ennen sadetta. Täällä on vanha kalastajakylä ja saari on aikanaan ollut todella vilkas ja asuttu. Löytyypä täältä koulukin. Se tosin lopetti toimintansa jo 60-luvulla. Kovin on vaan outoja aukioloaikoja tällaisille 24/7 aukioloihin tottuneelle. Kauppa oli auki neljään, kuten myös kahvila. Muutama käsityöliikekin täällä on, mutta ties koska ovat auki, tänään eivät ainakaan.

Tänään siis ollut melko rauhallista tuulta, mutta nyt tuntuu taas tuuli nousevan. Ujeltaa mastoissa niin, että noinkohan sitä saa nukuttua. Huomiselle ennustettu aurinkoa ja leppoisaa tuulta, näinköhän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti