torstai 6. heinäkuuta 2017

Lomapurjehdus Day6

Aamu oli yllättävän hyvä, jo toista päivää putkeen. Yö oli nukuttu tuulen ujelluksesta huolimatta ihan hyvin ja taivas ei ollut ihan pilvessä. Kylmin aamu tosin tähän mennessä. Ja tietysti tuuli oli kovaa. On se kumma, ettei voi olla sellaista 4-5 m/s normituulta, vaan aina pitää puhaltaa melkein kymmentä. Tai sitten ei tuule ollenkaan.

No mutta kun nyt tuuli, niin pohdittiin että mitä tehdä, lähdetäänkö matkaan. Mies sanoi, että minä saan päättää. Totesin, että lähdetään, mutta mahdollisimman suojaista reittiä. Ja katsotaan millainen keli on, että nostetaanko purjeita.

Upeita on vanhat purjeveneet!

Lähdettiin liikkeelle. Päästiin satamasta ulos niin ei kun purjeet ylös. No onneksi sentään isopurje kakkosreivillä eli melko pienenä. Mutta kova puuskainen tuuli painoi silti. Oletteko joskus katselleet sellaista oikein vinossa menevää purjevenettä ja ajatelleet, että tuolla en haluaisi olla. No me oltiin juuri se vene. Ja minä olin siellä. Pelotti ihan oikeasti. Aika paljon. Mies ei ymmärrä, koska ei itse pelkää yhtään. Voi että minäkin haluaisin niin olla sinut sen vinossa menon kanssa.

Tosin tänään saunassa juttelin naisen kanssa, joka veneilee kolmatta kesää. Tämä kertoi, että olivat juuri toissapäivänä tulleet kovalla tuulella Ulko Tammiosta ja vaihtaneet moottoriin, koska keli oli hänestä niin paha. Eli en ole sentään ainoa.

Se on muuten ollut positiivinen yllätys, että purjehtijat ja veneilijät ovat todella mukavaa porukkaa. Lähes poikkeuksetta vieressä on ollut todella miellyttäviä ihmisiä, joiden kanssa on juteltu vaikka mitä. En osannut odottaa, että suomalaisiin on näin helppo saada kontaktia.

Ollaan siis taas Loviisassa. On kyllä tosi mukava paikka. Ja mikä parasta saunassa sai itsensä puhtaaksi. Ja lämpimäksi. Sillä kylmä on edelleen. Tämän päiväisellä säällä ei kyllä voi ihan kesäkaupungiksi kehua. Mutta kivoja paikkoja löytyy. Käytiin vielä illalla ihailemassa maisemia Kukkukivellä eli näkötornissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti