perjantai 17. kesäkuuta 2016

Hammasharja merihädässä

Istuttiin perjantai-iltapäivän mökkiruuhkassa nelostiellä ja pohdittiin, että onko tässä nyt mitään järkeä. Ärsyyntymiskäyrä nousi kohti auton kattoa ja rentouttava veneilyviikonloppu alkoi vaikuttaa kaikelta muulta.

Päästiin veneeseen ja vesille. Aurinko paistoi, järven pinta oli aivan tyyni ja vene liukui eteenpäin tasaisesti. Vene tuntui jo ihan tutulta, kotoisalta ja omalta. Kaikki ärtymys valui pois ja oikein tunsi miten stressitaso laski. Oli tässä sittenkin joku idea taustalla!

Valitettavasti sää ei viikonloppua suosinut. Suomen kesä on siitä mukava, että kuumuuteen läkähtymistä ei juuri tarvitse pelätä. Lämpötila käväisi kerran jopa viidessätoista, mutta pääasiassa oltiin juuri ja juuri kymmenen paremmalla puolella. Yöllä oli alimmillaan 1,1. Että huh hellettä...



Yllättävä onnettomuuskin tapahtui. Pakkaamisen perusperiaate on aina, että enemmän on enemmän. Siksi mukana on reilusti lämmintä vaatetta, riittävästi varavaatteita (vesi ympärillä, aina joltain jotain kastuu!), laastareita ja särkylääkettä. Ja tietysti riittävästi juomavettä ja ruokaa. Mutta niin se vaan on myönnettävä, että kaikkeen en sittenkään osannut varautua.

Perjantaina oltiin yöpuulle menossa ja iltapuuhissa. Pestiin pojan kanssa laiturilla hampaita. Olin juuri ehtinyt laittaa harjan suuhun, kun se päätti, täysin yllättäen ja varoittamatta, lähteä omille teilleen. Lipesi kädestä, sinkosi päin veneen kylkeä, pomppasi laiturille ja siitä veteen. Ja painui saman tien kuin kivi pohjaan! Poika nauroi niin makeasti, että meinasi hammastahnat mennä väärään kurkkuun. Kaikkia ei naurattanut ihan yhtä paljon... arvatkaa onko kiva pestä hampaat etusormen avulla!!



Ihania pysähdyspaikkoja on kyllä löytynyt joka reissulla! Ja aivan upeaa, että löytyy siistit vessat ja nuotiopaikat lähes jokaisesta luonnonsatamasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti