lauantai 23. huhtikuuta 2016

Olemmeko me veneihmisiä?

Lauantai koitti, vihdoinkin tai nyt jo, riippuen keneltä kysyy. Sää koeajoon oli kertakaikkisen upea... Joo, no ei todellakaan ollut! Lähdettiin kotipihasta, satoi rakeita. Päästiin puolimatkaan, satoi räntää. Päästiin perille, tuli jo märkiä rättejä ja maa oli valkoinen.

Satamassa jouduttiin hetki odottelemaan. Myyjä ei ollut tajunnut, että ollaan oikeasti niin hulluja, että halutaan vesille tällä kelillä. Tuli kuitenkin reippaasti paikalle. Oli lapsikin mukana. Rauhoitti vähän, kun ajattelin, että jos uskaltaa oman lapsensa ottaa veneeseen, ei varmaan heti uppoa.

Noustiin veneeseen. Pelättiin ennakkoon pojan kanssa, että jäädään keulaan jumiin, kun ei uskalleta edetä laitaa pitkin. Pohdittiin varalle vaihtoehtoisia reittejä. Parhaaksi valikoitui kiipeäminen etulasin ja kuomun yli. Poika epäili pääsevänsä siitä kätevästi. Itse näin siinäkin muutaman vaaran paikan (koska oikeasti, kuinka kestävä kuomu loppujen lopuksi on...). Ei tarvittu varasuunnitelmaa, kun vene käännettiin niin, että saatiin nousta suoraan takaa kyytiin.

Sitten lähdettiin liikkeelle... Ja omituista kyllä, ei paniikkia, ei hyperventilointia. Hetken päästä kuski nosti vauhtia ja mies vilkaisi pikaisesti minua. Odotti tietysti kauhulla, että alan kiljua "hiljennä, hiljennä". Täytyy sanoa, että hiukan odotin niin käyvän itsekin. Hämmästys oli suuri, kun meno tuntuikin ihan mukavalta. Uskaltaisinko sanoa, jopa nautittavalta! Siinä sitä mennä huristettiin, kääntyiltiin ja mitä kaikkea, ja meikätyttö se vaan istui rentona ja ihaili maisemia! (No okei, kyllä mä kerran mietin, että miten nopeasti hypotermia iskee...)

Kun käännyttiin takaisin, tapahtui pienimuotoinen ihme, kun pilvet repesivät ja aurinko ilmestyi esiin. Ennusmerkki!?!


Summa summarum... Näköjään tällainen veneily on minusta mukavaa! Kuka olisi arvannut!
Tämä vene ei kuitenkaan lähtenyt mukaan a) koska vetokoukuton auto 2) koska vieläkin on pieni epäilys, olemmeko me todella oikeasti veneihmisiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti