torstai 13. lokakuuta 2016

That's a wrap!

Se on talvi kohta täällä ja venekausi tältä vuodelta taputeltu. Viikonloppuna nostettiin vene ylös talviteloille.

Edellisenä viikonloppuna käytiin vielä viimeisen kerran ajelemassa. Ja kun ilma oli niin ihana, tyyni ja aurinkoinen päätettiin kävästä Tallinnassa...




No ei sentään, ihan vaan hieman ulkomerelle päin ajeltiin. Ja kuulemma suuntakin olisi ollut enemmän Pietariin kuin Tallinnaan. Moottori toimii nyt kun kausi loppuu tietysti kuin unelma. Joten olisi sitä voinut ajella vaikka kuinka kauan.

Sunnuntaina sitten lähdettiin aamusta veneen nostoon. Lankomies tuli trailerikuskiksi. Itse asiassa elättelin kyllä toiveita, että minun panostani ei olisi hommassa tarvittu, mutta kuulemma muilta ei löytynyt kumppareita... No, minä sitten reippaana tyttönä kahlasin kiinnittämään trailerin hihnan veneen keulaan. Muuten homma meni hienosti, mitä nyt pienesti pludasin, mutta tuuli painoi veneen aavistuksen vinoon. Ja sen sijaan, että oltaisi otettu uusiksi, jääräpäät miehet kuvittelivat saavansa sen suoraan maissa. Näin hyvin se suunnitelma onnistui:



Tosin saihan ne sen kuitenkin asiallisesti kiinni trailerille. Kun taas toisilla homma meni vielä enemmän pieleen:



Ensimmäinen veneilykesä on siis takana. Hassua ajatella, että vuosi sitten tähän aikaan ei olisi tullut mieleenkään, että me vesille päädyttäisi. Siksi ei ehkä kannata kauheasti ennustaa ensi kesän tapahtumia... veneen vaihto on kovasti puheissa (Tempo on myynnissä, vink vink, jos joku ihanaa pikku kulkupeliä kaipaa! http://m.nettivene.com/moottorivene/flipper/659939 ). Haaveillaan vaikka mistä, varsinkin siirtymisestä purjehdukseen, mutta aika näyttää... Watch this space! 😄

Seuraava konkreettinen juttu on Saaristolaivuri-kurssi, jota ajattelin vähän miehen siivellä opiskella. Voi vielä navigointiopit tulla tarpeeseen, vaikka ajatus harpin käytöstä ja laskemisesta hieman ahdistaakin.

Tähän loppuun vielä kuva, joka summaa parhaiten kesän veneilymuistot. Yhdessäoloa, luonnonrauhaa ja ihana suomen suvi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti